|
Økologisk
mat produseres mest mulig i tråd med naturens premisser, og på en måte
som i størst mulig grad tar hensyn til dyrenes naturlige atferd og behov.
I Norge er det organisasjonen Debio
som kontrollerer at alle produkter som er Ø-merket er produsert i samsvar
med regelverket for økologisk produksjon. |
Hva
er økologisk produksjon?
Økologisk
produksjon bygger på et helhetssyn som omfatter økologiske, økonomiske og
sosiale sider ved landbruksproduksjonen, i lokalt og globalt perspektiv. I økologisk
landbruk betraktes naturen som en helhet, hvor mennesker er en viktig del. Økologisk
landbruk bygger på prinsipper om helse, økologi, rettferdighet og varsomhet.
Bruk av lokale og fornybare ressurser er viktigfor utvikling av et bærekraftig
landbruk.
Hva
er økologisk mat?
Produkter
fra økologisk produksjon kan omsettes som økologiske, og merkes med Ø-merke.
Ø-merket garanterer for produksjonsmåten, men ikke for et bestemt næringsinnhold
i produktene.
Kilde:
Matportalen.no
Godkjenning
Alle
økologiske matvarer som produseres i Norge har en godkjenning fra Debio. Denne
godkjenningen er en forutsetning for å kunne si at et produkt er økologisk, og
for å kunne bruke Ø-merket i markedsføringen.
|