Glutenfri
oppskrifter
-
for små og store
|
|
Ingredienser
1
passe stort friskt eple
2
ss baby ris, eller malt ris
110
ml melk eller melke erstatning
1
ts syltetøy m/lite sukker, og uten tilsetningsstoffer
|
Slik
gjør du
Bruk
gjerne en mikrobølgeovn til å forberede måltidet, men gi det tid for kjøling.
Hust at babyen kan brenne seg i munnen dersom maten ikke er avkjølt
riktig. Vask,
skrell og del opp eplet. Plasser
det i en liten bolle i mikro'n på høy effekt til eplet er mykt. Mos
med en gaffel eller eller bruk en foodprossesor. Hvis du bruker
ferdig ris for babyer, så følg oppskriften på pakken. Hvis du bruker
malt ris vil tilberedingen ta litt lenger tid. Sett
bakken med ris og halvparten av melken i en bolle og bland sammen med litt
lime. Tilsett
melken og sett mikro'n på høy effek i ca 4 minutter. Sjekk etter
et par minutter, og rør
om et par ganger til den er glatt og tykk. Bland
det mosede eplet og syltetøyet inn i risen, og server.
|
|
|
|
|
Ingredienser
1
most banan
2
plommer. Må skrelles, steinet og deles
1
pære. Må skrelles og deles i fire kvarter.
1
spiseskje baby ris
2
ss kokt vann
|
Slik
gjør du
Plomme
og pære stek (eller kokes) i 4 minutter, eller til de er passe myke. Mos
frukten, og legg deretter til most banan, baby ris og to spiseskjeer med
kokt vann som blandes sammen til en jevn røre.
Denne
oppskriften egner seg ikke for nedfrysing.
|
|
|
|
|
Ingredienser
2
friske epler (gjerne økologiske)
2
friske pærer, (gjerne
økologiske)
2
ss vann
|
Slik gjør
du
Vask,
skrell og del frukten. Ha disse i en liten kjele, og kok opp til de er møre.
Dette tar ca. 10 min. Ha dette i en blender og avkjøl. Dette
kan også hvis ønskelig blandes med litt babyris til en passende
konsistens.
|
|
|
|
|
Ingredienser
100g
poteter 100g
gulrøtter 50g
pastinakk *
|
Slik gjør
du
Ingrediensene
må vaskes, skrelles og hakkes opp i biter, og kokes til de er passe møre.
Dette tar ca. 20 minutter. Mos
potetene og bland sammen med grønnsakene i en blender
sammen med litt av kokevannet
til du får en konsistens som er lett for barnet å spise. *
Husk at Pastinakk
har en sterk smak så du må være nøye med å tilpasse mengden av dette. Oppskriften
holder normalt til 3-4 porsjoner. Kan oppbevares i kjøleskapet i
opptil 48 timer.
|
|
|
|
Brokkoli,
Purre og Poteter |
|
|
Ingredienser
1
purre ca. 75g
175g
poteter
125
g brokkoli
|
Slik gjør
du
Vask
alt godt før bruk. Bruk den hvite delen på purren
Skrell
og del opp ingrediensene. Kok potet, brokkoli og purre til de er møre. (Ikke
slå ut kokevannet).
Mos
alt sammen ved hjelp av litt av kokevannet til en myk og fin konsistens, men
husk at siden brokkoli har en litt skarp smak må du tilpasse mengden av denne
til alt smaker godt.
(Nok
til 3-4 porsjoner, og kan oppbevares i kjøleskap i en til to dg.).
|
|
|
|
|
Ingredienser
1/2 kylling bryst
1
tomat
1passe
stor potet
1
skive gulrot
1
skive løk
4
brokkoli spyd
|
Slik gjør
du
Legg
kyllingen, løk, gulrot, tomat og i en kasserolle, og ha i så mye vann at alt
er dekt. Kok opp, og la det småkoke i ca. 40 min. eller til kyllingen er
mør. Kok
potet og brokkoli. Mos potet og grønnsaker forsiktig sammen til en myk
masse. Mos kyllingkjøttet slik at dette tilpasses størrelsen på
hva barnet greier å spise. (Serveres som en puré for helt små
babyer. Kan også gis til de som er litt eldre, men da med noen tyggebiter).
|
|
|
|
|
Ingredienser
150g
fersk torsk 400g
poteter 180g
gulrøtter
180g brokkoli
120
ml bryst, full fett kumelk
11
/ 2 ts tørkede blandede urter
1
toppet ss margarin
|
Slik gjør
du
Vask,
skrell og finhakk poteter og gulrøttene. Rens fisken nøye. Kok
poteter, gulrøtter og brokkoli til de er møre. Mos dette til en passe konsistens, sammen med
melk, urtene og margarin. Smakes til.
|
|
|
|
Mini Burgers
/ Karbonader (10-12
stk.) |
|
|
Ingredienser
450g
kalkunbryst 1
løk 1
ss timian, oregano / persille 1
eple
50
g ferske glutenfri brødsmuler
1
ts glutenfri Worcestershire saus
1
kylling buljongterning (usaltet / glutenfri) oppløst i litt kokende vann
50g vanlig glutenfri mel
2
egg, lett pisket
75g ferske glutenfri brødsmuler
|
Slik gjør
du
Finhakk
kalkunbrystet og løken. Vask, skrell og rasp eplet. Bland
sammen kalkun, løk, urter og eple. Ha
dette i noen få sekunder i en foodprosessor. Ha
blandingen i en stor bolle og rør inn 50 g brødsmuler og Worcestershire sausen.
Bruke
hendene å form blandingen til passe store burgere / karbonader. Dypp
disse i mel, deretter egg og de glutenfrie brødsmulene. Stekes i panne til de
er gylne og godt gjennomstekte.
Bruk
vegetabilsk
olje til steking
|
|
|
|
Kylling
(Fin fra 6 måneder +) |
|
|
Ingredienser
1 dl vann
1 kyllingfilet
1 potet
1 gulrot
1 ring ananas
eller litt eple
1 ss olivenolje
1/2 ts kardemomme
|
Slik gjør
du
Kok opp vannet.
Skjær kyllingen i
terninger. Kok potet og gulrot (deles i små biter. Ha kyllingen i det
kokende vannet sammen med eventuelt potet og gulrot og eventuelt tørkede
aprikoser. La det koke svakt i ca. 10 minutter under lokk. Tilsett oppdelt ananas
eller eple like før maten er ferdig kokt. Kok i ytterligere i et par minutter.
Ha i olivenolje og
kardemomme og bland. Moses til passe
konsistens.
|
|
|
|
|
Ingredienser
1,8 dl vann
1,0 dl lettkokte
havregryn
0,6 dl
morsmelkerstatning
1 ts usaltet
meierismør
|
Slik gjør
du
Kok
opp på svak varme under omrøring.
Bland
inn morsmelkerstatning mot slutten av koketiden.
Kan
varieres med å tilsette litt moset frukt og bær.
|
|
|
|
|
Ingredienser
1
pakke semper mel
(Kan
være fint eller grovt,
og
med eller uten melk.
1
pakke tørr gjær
1
ts salt
1
dl olje
4
dl varmt vann, som bør holde mellom 40 - 50 °C.
|
Slik
gjør du
Bland
alt i en kjøkkenmaskin i 10-11 min.
Legg
et bakepapir på stekeplaten, og stryk ut deigen. Her kan du
gjerne bruke en slikkepott, men husk å dypp denne i vann
innimellom, slik at det blir en hinne oppå. Deigen skal
deretter heves i ca. 15-20 min. Ovnen innstilles på 180
grader, ha på fyllet og sett pizzaen midt i ovnen. Når
pizza'n er gylden på kantene og under, etter ca. 15-20 min,
er den ferdig.
|
|
|
|
|
Ingredienser
1
½ dl vann (37 °C)
25
g fersk gjær (1/2 pk.)
2
ss olje
4
dl Semper Landbrødmiks.
|
Slik
gjør du
Ha
lunkent vann i en bolle, tilsett gjær og olje. Tilsett miksen
og rør sammen til en jevn deig. La deigen hviler tildekket i
15 minutter. Hell deigen på et stekebrett kledd med bakepapir
og del den i to. Formes med hendene til runde flater kaker(½
-1 cm tykke). Fukt hendene med vann slik at deigen ikke kleber
seg fast. Veg pizzafyll, og stek pizzaen ved 225 °C i ca 20
minutter.
|
|
|
|
|
Ingredienser
1
pk grov semper melblanding
-
Rød pakke
1
pk fin semper melblanding
-
Grønn pakke
1
pk tørr gjær
1
dl olje
1
ts salt
10
dl varmt vann, ca. 40C.
2
dl blanda frø, eks. linfrø, solsikkefrø etc.
10-15
knuste hasselnøtter.
|
Slik
gjør du
Dette
skal kjøres i en kjøkken maskin i 12-15 min. Deretter har du
deigen - som har en soft-is aktig konsistens - i to, to-lites
former. Når du har lagt deigen i formene så stryker du
overflaten eksempelvis med en fuktig slikkepott. Dette gjør
at brøddeigen får en fin våt hinne. Heves i ca. 30-40 min.
til deigen får en fin buet fasong. Stekes på 180 °C på
nederste rist i ca 35 min.
|
|
|
|
|
Ingredienser
1
pk Semper Miks
25
g gjær
4
dl lunkent vann
½
dl matolje
1
ts salt
|
Slik
gjør du
Rør
gjæren ut i litt av vannet. Tilsett resten av vannet, olje,
miks og salt. Rør sammen en jevn deig, og hell den i en smurt
avlang form (2 l). La deigen heve tildekket i ca 30 minutter.
Stekes ved 200 °C i ca 25 minutter.
|
|
|
|
Kavringer
med linfrø (ca. 16
stk.) |
|
|
Ingredienser
1
pk Semper Landbrødmiks
½
dl knuste linfrø
1
pk fersk gjær (50 g)
100
g smør, romtemperert
3
dl lunkent vann (37 °C)
2
ss sukker
|
Slik
gjør du
Rør
ut gjæren i vannet og tilsett resten av ingredienser (spar ½
dl av miksen til utbaking). Bland alt til en glatt deig. Hell
deigen på bakebordet og del den i fire. Rull ut lengder og
del hver lengde i fire. Rull boller og legg dem på et
stekebrett kledd med bakepapir. La bollene heve i 40 minutter.
Stek dem ved 225 °C i 10 minutter.
Del
de ferdigstekte bollene i to. Legg dem på rist og tørk dem i
ovnen på 125 °C opptil 1 time. Sett gjerne ovnsdøren på gløtt
ved hjelp av en tresleiv e.l., da forsvinner fuktigheten og
kavringene tørker raskere.
|
|
|
|
Rabarbra
pai med ren havre |
|
|
Ingredienser
Paideig
3
dl Semper Havregryn
3
ss smeltet smør
1
ss sukker
Fyll
500
g rabarbra
½
dl sukker
2
dl Semper Havregryn
|
Slik
gjør du
Smelt
smøret sammen med sukker og havregryn. Trykk massen ut i en
springform, 24 cm i diameter. Forstek paiskallet ved 200 °C i
10 minutter.
Vask
og skrell rabarbraen og kutt den i små biter. Bland rabarbra,
sukker og havregryn. Hell fyllet i det forstekte paiskallet,
og stek videre ved 200 °C i ca 25 minutter.
Serveres
gjerne med vaniljesaus eller vaniljeis
|
|
|
|
|
Ingredienser
400
g kjøttdeig
2
dl vann
1
dl Semper Pofiber
1
pose tacokrydder (glutenfri)
2
ss hakket løk
400
g Semper Tagliatelle med egg. Til steking: Smør
|
Slik
gjør du
Bland
sammen vann, Pofiber, tacokrydder og løk, og la blandingen
trekke i 5 minutter. Tilsett kjøttdeigen og rør godt sammen.
Form burgere og stek dem i en stekepanne. Server med
tagliatelle, salsa og salat.
|
|
|
|
Rundstykker
(10 - 12 stk.) |
|
|
Ingredienser
1
pk Semper Landbrødmiks (inkl. gjærpose)
3
dl lunkent vann (40 °C)
½
dl olivenolje
|
Slik
gjør du
Ha
vann og olje i en bolle. Tilsett miks og gjær (spar 1 dl av
miksen til utbaking). Rør sammen til en jevn og noe klebrig
deig. Ha deigen på et bakebord, og del den i to like deler.
Rull ut to lengder og del hver langde i 6 like deler. Form dem
til små, runde eller avlange boller. Legg dem på et
stekebrett kledd med bakepapir. Strø over eventuell miks som
er til overs. Heves i 30 minutter. Stekes ved 250 °C ca 10
minutter.
|
|
|
|
|
Ingredienser
4-5
epler, syrlige
3
dl Semper Havregryn
½
dl sukker
1
ts kanel
75
g smør, romtemperert
|
Slik
gjør du
Skrell
og del eplene i båter, legg dem i en ildfast form. Bland
havregryn, sukker og kanel. Smuldre smøret i blandingen.
Fordel blandingen over eplene. Stekes ved 225 °C i ca 20
minutter. Server eplekaken med vaniljeis eller pisket krem.
|
|
|
|
|
Ingredienser
2
egg
2
ss sukker
2
½ dl melk
2
½ dl Semper melmix
3
ss olje/margarin
2/3
ts vaniljesukker
½
ts bakepulver
Litt
malt kardemomme
|
Slik
gjør du
Visp
egg og sukker sammen. Bland i melk, olje og de tørre
ingrediensene vekselsvis mens du rører. Rør til en jevn røre.
La røren svelle i ca. 20 minutter. Stek vaflene i godt smurt
vaffeljern. Server de nystekte vaflene med rørte bær,
sukker, syltetøy eller brunost.
|
|
|
|
|
Ingredienser
125
g smør
2
dl sukker
2
egg
1
dl Semper Havregryn
3
½ dl Semper Fin Miks
2
ts bakepulver
1
ts vaniljesukker
1
dl vann eller melk
1
½ dl blåbær
|
Slik
gjør du
Rør
sammen smør og sukker. Tilsett ett egg om gangen, og rør god
mellom hver gang. Bland sammen Semper Havre, Fin Miks,
bakepulver. Tilsett melblandingen vekselvis med vann/melk.
Bruker du melk, får du finere farge på muffinsene. Fordel røren
i muffinsformer og ha litt blåbær i hver form. Stekes ved
225 °C i ca 12 minutter.
|
|
|
|
Scones
med ost (ca. 16 stk.) |
|
|
Ingredienser
6
dl Semper Miks
2
½ dl Semper Havrygryn
2
ss bakepulver
½
ts salt
2
dl revet ost
100
g smør
4
dl kefir
|
Slik
gjør du
Bland
alle tørre ingredienser med osten. Smuldre smøret i
blandingen. Tilsett kefir og rør alt sammen til en deig. Form
deigen til fire runde flate kaker, á 20 cm i diameter, og
legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Lag et kryss i
hver kake. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter.
|
|
|
|
|
Ingredienser
½
pk gjær
3
½ dl vann, 37 °C
1
ss Fiberhusk
1
ts salt
½
ss brødkrydder
2
ss matolje
2
dl Semper Havregryn
1
dl tyttebærsyltetøy
1
pk Semper Miks med fiber (spar 1 dl til utbaking)
|
Slik
gjør du
Smuldre
gjæren og rør den ut i vann. Tilsett salt, brødkrydder og
fiberhusk, og rør om. La det heve i 10 minutter og tilsett
resten av ingredienser. Bland alt sammen til en deig og la den
heve tildekket i 30 minutter. Elt deigen og form den til to
store runde boller. Lag tre snitt i dem og etterhev 15
minutter. Stekes ved 200 °C i ca 25 minutter.
|
|
|
|
Sjokoladekuler
(ca. 40 stk.) |
|
|
Ingredienser
100
g smør, romtemperert
1
½ dl sukker
1
ss vaniljesukker
3
ss kakao
2
ss vann
5
dl Semper Havregryn
Kokosmasse
eller perlesukker
|
Slik
gjør du
Rør
sammen smør og sukker. Tilsett vaniljesukker, kakao, vann og
havregryn og bland godt. Form små kuler og rull dem i kokos
eller perlesukker. Oppbevares i kjøleskap.
|
|
|
|
|
Ingredienser
2
½ dl Semper Havregryn
2
dl Semper Miks eller Semper Fin Miks
125
g smør
2
ss vann
|
Slik
gjør du
Bland
havregryn og miks. Smuldre inn smøret. Ha i vannet og arbeid
sammen til en deig. Trykk den ut i en paiform, ca 24 cm i
diameter. Stekes ved 225 °C i ca 10 minutter.
Kjøttdeigfyll
1
løk - 300 g kjøttdeig - 1 boks hermetiske tomater - salt
hvitpepper
- paprikapulver - presset hvitløk - revet ost
Slik
gjør du
Smelt
smøret i stekepanne, stek løk og kjøttdeig. Tilsett
tomatene. Krydre med salt, hvit pepper og paprikapulver. La småkoke
i noen minutter. Fyll paiskallet med kjøttdeigsausen. Dryss
over revet ost. Stekes ved 225 °C i ca 15 minutter.
|
|
|
|
|
Ingredienser
3
dl Semper Miks, fin / grov
100
g smør/margarin
1
egg
Fyll:
250
g brokkoli
100
g ost
3
egg
2
dl melk
salt
og pepper
|
Slik
gjør du
Smuldre
sammen smør og miks. Tilsett egg og elt sammen til en deig.
Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Trykk ut deigen i en paiform, ca
28 cm i diameter. Kok brokkolien og fordel den sammen med
osten i paiskallet. Pisk sammen egg, melk, salt og pepper.
Helles over fyllet. Stekes ved 200 °C i ca 30 minutter.
|
|
|
|
Løvbiffstrimler
med hvitløkost |
|
|
Ingredienser
500g
Semper Tagliatelle m/egg
500
g løvbiff i strimler
1
gul løk i båter
1
rød paprika i strimler
salt
og pepper
Til
steking: Smør
Tilbehør
Ost
med hvitløksmak
|
Slik
gjør du
Kok
pastaen som anvist på pakken. Stek løvbiff, løk og paprika.
Server tagliatellen med løvbiffblanding og hvitløksost.
|
|
|
|
|
Ingredienser
400
g Semper Spagetti
1
pk bacon i strimler
200
g sjampinjonger, skivet
2
dl erter
1
dl parmesanost, revet
Svart
pepper og ev. salt
Til
steking: Olivenolje
Til
servering
4
stk eggeplommer
|
Slik
gjør du
Kok
pastaen som anvist på pakken. Fres bacon og sjampinjonger i
olivenolje. Tilsett erter og parmesanost og vend alt inn i
spagettien. Smak til med svart pepper og salt. Legg en
eggeplomme i et halvt eggeskall, og legg det på hver
tallerkene. Server med en god salat.
|
|
|
|
|
Ingredienser
300
g Semper Tagliatelle med egg
1
gul løk, hakket
190
g kantareller
1
pk bacon i biter
ost,
revet
Til
steking: Smør
Tilbehør:
Tyttebær
|
Slik
gjør du
Kok
pastaen som anvist på pakken.
Fres
løk og kantareller i smør. Tilsett bacon og stek videre. Strø
over med tyttebær og revet ost. Server med pasta og en god
salat.
|
|
|
|
|
Ingredienser
5
epler
2
ss sukker
1
ts kanel
2
dl Semper Miks, fin eller grov
3
ss sukker
75
g smør
|
Slik
gjør du
Skrell
og kutt eplene i båter og legg dem i en ildfast form. Dryss
sukker og kanel over. Smuldre sammen miks, sukker og smør.
Hell blandingen over eplebåtene. Stekes ved 180 °C grader i
ca 20 minutter.
|
|
|
|
Vegetarisk
Lasagne (4 pors.) |
|
|
Ingredienser
Pastadeig
½
dl olje
1
dl vann
1
krm salt
3
½ dl Semper Miks, Semper Miks med fiber eller Lavprotein Miks
Grønnsaksrøre
2
ss olje
1-2
gule løk i skiver
2
paprika i biter
1
squash (200 g) i skiver
1
boks hermetiske tomater
1
dl grønnsaksbuljong
1
fedd hvitløk, presset
1
ts oregano
salt,
pepper, revet ost
|
Slik
gjør du
Bland
sammen olje, vann og salt. Tilsett miksen og elt deigen
sammen. Del deigen i fire og kjevl ut deigen til en størrelse
som passer formen som skal brukes. Fres grønnsakene i olje.
Tilsett buljong, tomater, salt og krydder. Kok under lokk i ca
10 minutter. Smør en ildfast form med olje. Legg i
pastaplater og grønnsaksrøre lagvis. Start og avslutt med grønnsaksrør,
og strø revet ost over. Stekes ved 200 °C i ca 30 minutter.
La lasagnene hvile i 5-10 minutter før den serveres.
|
|
|
|
|
Ingredienser
2
egg
3
dl vann
1
ss mørk sirup
3
dl Semper Fin Miks
3
dl vann
½
ts salt
2
ss vaniljesukker
|
Slik
gjør du
Visp
egg, vann og sirup sammen. Tilsett miksen og visp til en jevn
røre. Bland i resten av vannet, salt og vaniljesukker. Smelt
litt smør i en stekepanne og hell i røre. Stekes i varm
stekepanne på begge sider.
Server
med blåbær eller sukker.
|
|
|
|
|
Ingredienser
90
g mandelmel
60
g SukrinMelis
2
eggehviter
(1-3
dråper mandelessens)
Topping:
20g mørk sjokolade
|
Slik
gjør du
Bland
SukrinMelis, mandelmel, eggehviter og mandelessens. Smak på
marsipanen etter hvert som du knar den sammen, og tilsett mer
mandelmel eller SukrinMelis ettersom hvor søtt du liker å ha
det. La deigen hvile i ca. 15 minutter, del den i 12 like
biter og trill kuler. Del sjokoladen i biter og putt de i en
plastpose, smelt i varmt vann. Klipp av tuppen og dekorer de
fineste kuler! Denne oppskriften gir 345 kcal og ca. 12 kuler.
|
|
|
|
|
Ingredienser
250
g glutenfritt mel,
eks.
Orgran fin melmiks
100
g sukrin melis
125
g smør
2
eggeplommer
2
ss kaldt vann
3
ss soyamelk
Bunnen
forstekes på 200 grader i 15-20 min.
Avkjøles
mens du lager fyllet.
Fyll
150
g tranebær
200
g sukrin
150
g smør
200
malte mandler / mandelmel
3
store egg
|
Slik
gjør du
Bland
tranebær med 50 g sukrin. Bland resten av sukrinet sammen med
smøret. Deretter bland mandler inn i smørkremen. Pisk eggene
sammen, tilsett litt av gangen i smørkremen. Vend inn tranebær/sukker.Hell
fyllet i bunnen, og bre det fint utover i formen. Stek paien på
160-170 °C i 30-40 min.
|
|
|
|
|
Ingredienser
150
gram smør
3
egg
2
dl sukker
2
1/2 dl glutenfritt mel
1
ts bakepulver
ca.
2 epler (eller mer om du vil ha masse)
|
Slik
gjør du
Egg
og sukker piskes til eggedosis, mens margarinen smeltes. Rør
inn mel og smeltet margarin sammen med bakepulveret. Hell røren
i en godt smurt form.
Putt
eplebitene oppi røra og strø over kanel og sukker. (Da ser
kaka finere ut). Stekes ved 180 °C i 30 minutter på nederste
rille.
|
|
|
|
|
Ingredienser
4
dl vann
50
g smeltet melkefri margarin
1/2
pk gjær
1/2
dl
300
g Pofiber fint glutenfri mel
1
dl sukker
1/2
ts kardemomme
|
Slik
gjør du
Heves
i 20-25 minutter
Ovnen
skal være på 200 °C skal stekes i 10-12 minutter
Antall
porsjoner: 12
|
|
|
|
|
Ingredienser
6
eggehviter
300
g melis
1
ts balsamicoeddik
3
ss siktet kakao
Til
fyllet:
4
dl kremfløte
(friske)
bær (bringebær er best)
|
Slik
gjør du
Forvarm
ovnen til 180 °C. Pisk eggehvitene stive, og pisk så inn
melis, en ss om gangen, til du får en blank jevn masse. Sikt
inn kakao og eddik og skjær det inn til alt er blandet. Tegn
en sirkel, ca 23 cm, på et pakepapir. Legg marengsmassen i
sirkelen. Sett kaken i ovnen og skru varmen ned til 150 °C.
Stekes i 1 t 15 min. Den skal være sprø i kantene og litt bløt
inni når den er ferdig. Skru av ovnen, åpne ovnsdøra og la
den stå der til den er avkjølt. Pynt: pisk fløte til krem
og ha over kaken. (smak evt til med sukker/vanilje). Legg bær
over kremen. Sjokoladepavlova er enkel og veldig god, og den
er uten mel, sjokolade og nøtter.
|
|
|
|
|
Ingredienser
185
g smør
330
g sukker
3
egg
350
g Finax melblanding, naturlig glutenfri (eller annen glutenfri
melblanding)
40
g bakekako
1,5
ts natron
0,5
ts bakepulver
3
ts vaniljesukker
280
ml skummet kulturmelk eller kulturmelk
|
Slik
gjør du
Sett
ovnen på 175 °C. Pisk mykt smør og sukker hvitt og luftig.
Tilsett eggen et om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
Bland mel, natron, bakepulver, kakao og vaniljesukker i en
bolle. Sikt halvparten av melblandingen i røren og rør
forsiktig til alt er blandet. Ha i halvparten av melken,
rør om og fortsett med mel og så til slutt resten av melken. Fordel
i muffinsformer som står i muffinsbrett. Stek i ovnen til de
fjærer til bake når du trykker lett på toppen ca 20-25 min.
Avkjøles på rist
|
|
|
|
|
Ingredienser
425
g hvetemel eller glutenfri melmiks
2
ts bakepulver
1
ss vaniljesukker
6
modne bananer
225
g smør (romtemperert)
500
g sukker
4
egg
2,5
dl seterrømme
|
Slik
gjør du
Varm
ovnen til 175 °C og kle en form med bakepapir
Bland
mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle, sett til side.
Mos bananene helt, sett de til side. Miks sukker og smør på
medium hastighet til en jevn og luftig masse. Ha i eggene
en om gangen mens du fortsetter å mikse på lav hastighet. Bland
i rømmen til alt er godt blandet. Sikt i melblandingen i to
omganger og rør til alt er blandet. Bland til slutt forsiktig
inn de moste bananene kun til de har blandet seg med resten.
Fordel røren i kakeformen eller muffinsformene og stek i
ovnen til en kakenål kommer ut ren (kommer helt an på størrelsen
på formen men ca 45 min og oppover). Muffinsen er ferdige når
de fjærer tilbake når du trykker lett på de (etter ca 20-25
min) La kaken kjøle seg 20 min i formen før du legger den på
rist for å kjøle seg helt.
|
|
|
|
|
Ingredienser
2
egg
1
dl sukker
1,5
dl kremfløte
revet
skall og saft av 1 sitron
revet skall og saft av 2 appelsiner
5
plater gelatin
|
Slik
gjør du
Bløtlegg
gelatinen i kaldt vann i ca 5 min. Pisk eggedosis av egg og
sukker. Pisk fløten stiv og vend i eggedosisen Ha i skall og
saft av sitron og appelsiner Smelt gelatinen og rør den inn i
kremen Sett den kjølig til den begynner å stivne. Rør av og
til, så ikke saften synker til bunnen. Passer veldig godt til
sjokoladekake.
|
|
|
|
|
Ingredienser
5
dl. bringebær
3
ss vann
4
ss sukker
4
plater gelantin
3
dl. kremfløte
2
ss sukker
|
Slik
gjør du
Knus
bærene, rør disse, vann og sukker godt sammen. Gni
blandingen gjennom en sikt slik at du får fjernet alle de små
steinene. Bløt gelantinen i kaldt vann i min 10 min. og klem
ut vannet. Legg disse i en kopp og smelt dem sammen i vannbad.
Pisk kremfløten med 2 ss sukker. Rør gelantinen i bærmosen
og bland kremen forsiktig i. La den stå i kjøleskapet i 2-3
timer.
|
|
|
|
|
Ingredienser
1,5
dl fløte
2-3
ss pulverkaffe
Skvett
med cognac
150
g mørk sjokolade
100
g lys sjokolade
100
g hvit sjokolade
|
Slik
gjør du
Fløte
og kaffe pulver kokse opp. Tilsett, om ønskelig, en skvett
med Cognac.
Mørk
og lys sjokolade smeltes i fløteblandingen og helles over en
bakepapir kledd langpanne for avkjøling.
Den
hvite sjokoladen smeltes og has oppå massen. Bruk en gaffel
og lag marmoreringer. Skjæres i biter når den er kald.
|
|
|
|
|
Ingredienser
Sjokoladekake
i langpanne
4
egg
3
kopper sukker
225
gr margarin
1
1/2 kopp melk
3
ss kakao
2-3
ts bakepulver
4
kopper mel (Toro eller Semper - fin type)
|
Slik
gjør du
Stekes
på 200 °C i 25-30 minutter
Glasur:
300
g melis
100
g smeltet smør
1
1/2 ts vaniljesukker
3
ss kaffe
Fordeles
på kaken når den er lunken.
|
|
|
|
|
|